تفاوت تغذیه در مردان و زنان
اساس رژیم غذایی سالم برای هر دو گروه مردان و زنان یکسان است و توصیه های کلی تغذیه ای برای زنان و مردان شامل موارد زیر است:
** از منابع غذایی گروه های اصلی؛ یعنی سبزی ها و میوه ها، غلات کامل، پروتئین و لبنیات کم چرب استفاده کنند.
** از مصرف اسیدهای چرب اشباع و ترانس، نمک زیاد و شکر افزودنی خودداری کنند.
** آب و مایعات کافی دریافت کنند.
1. انرژی ( کالری)
مردان در مقایسه با زنان هم وزن و هم قد خود به انرژی بیشتری نیاز دارند و تقریباً روزانه حدود 400 کیلوکالری انرژی بیشتری مصرف می کنند. تفاوت کالری مورد نیاز زنان و مردان بالای پنجاه سال به شرح زیر است:
** زنان با عدم فعالیت بدنی، روزانه 1600 کیلوکالری
** زنان با فعالیت بدنی متوسط، روزانه 1800 کیلوکالری
** زنان با فعالیت بدنی زیاد، روزانه 2000 کیلوکالری
** مردان با عدم فعالیت بدنی، روزانه 2000 کیلوکالری
** مردان با فعالیت بدنی متوسط، روزانه 2200 تا 2400 کیلوکالری
** مردان با فعالیت بدنی زیاد، روزانه 2400 تا 2800 کیلوکالری
2.ویتامین ها و مواد مغذی
علاوه برانرژی، میزان مواد معدنی ، کربوهیدراتها ،پروتئین ها، ویتامین های A و C، آهن و روی مورد نیاز مردان بیشتر از زنان است. در زنان، دریافت مقدار کافی کلسیم، آهن و اسید فولیک اهمیت بیشتری دارد؛ به علت تغییرات هورمونی، زنان بعد از یائسگی به میزان کلسیم بیشتری نیاز دارند.
3. بیماری های مزمن در زنان نسبت به مردان
به علت طول عمر بیشتر زنان نسبت به مردان، آمار زنان سالمند در همه جوامع بیشتر از مردان سالمند است و این الگو باعث می شود که بروز بسیاری از بیماری ها در زنان سالمند، بیشتر مشاهده شود .
اضافه وزن و چاقی در مردان و زنان سالمند شایع است و در سالمندی ، زنان بیش از مردان دچار اضافه وزن و چاقی هستند . ش اید یکی از علل آن توده عضانی بیشتر در مردان و توده چربی بیشتر در زنان است. میزان آب در بدن مردان، بیشتر از زنان است .
زنان بعد از یائس گی در معرض کاهش سریع توده استخوانی قرار دارند و بروز پوکی استخوانی و شکستگی های مربوط به آن در زنان سالمند بیش تر است. عوامل سبک زندگی به ویژه رژیم غذایی، فعالیت بدنی با پوکی استخوان مرتبط هستند؛ به عنوان مثال، مصرف نمک زیاد، با دفع بیشتر کلسیم و افزایش بروز پوکی استخوان همراه است.