روابط عمومی مرکز بهداشت شرق تهران
نظارت بازرسان بهداشت محیط بر موکبهای عرضهکننده نذورات در روز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
نظارت بازرسان بهداشت محیط بر موکبهای عرضهکننده نذورات در روز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و همزمان با مراسم تشییع شهدای گمنام در روز دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴، تیمهای سیار بازرسان بهداشت محیط با حضور در محل مراسم، بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی در موکبها و ایستگاههای عرضه نذورات نظارت کردند.
در جریان این بازرسیها، کارشناسان بهداشت از ۳۰ موکب بازدید و اقدام به کلرسنجی و نمونهبرداری از آب آشامیدنی و مواد غذایی کردند. همچنین توصیهها و آموزشهای لازم در خصوص رعایت اصول بهداشتی به مسئولان موکبها ارائه شد تا در فرایند خدمترسانی به عزاداران، سلامت و ایمنی مواد غذایی حفظ شود.
مهمترین محورهای نظارت بهداشتی عبارت بودند از:
- انجام کلرسنجی آب آشامیدنی و نمونهبرداری میکروبی از مواد غذایی جهت ارزیابی سلامت آنها.
- کنترل نحوه نگهداری و حمل مواد غذایی پخته، با تأکید بر رعایت دمای مناسب (کمتر از ۴ درجه یا بیش از ۶۳ درجه سانتیگراد).
- بررسی وجود امکانات کافی جهت شستوشو یا گندزدایی دست برای موکبداران.
- تأکید بر توزیع آب، شربت، شیر، آبمیوه و سایر نوشیدنیها در بستهبندیهای مجاز، بهداشتی و دارای تاریخ مصرف معتبر.
- الزام به سرو چای و نوشیدنیهای داغ در لیوانهای یکبار مصرف کاغذی یا گیاهی.
- پایش نحوه جمعآوری پسماند در سطلهای دربدار و رعایت پاکیزگی محیط اطراف موکبها.
بازرسان بهداشت محیط اعلام کردند که این اقدامات با هدف تأمین سلامت عزاداران و پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی طی مراسم سوگواری انجام شده و این نظارتها در طول ایام مذهبی ادامه خواهد داشت.






نظر