روابط عمومی مرکز بهداشت شرق تهران
5 راهبرد موفق برای مهار و کنترل ویروس کرونا در شرق تهران
دکتر فریدونفر رئیس مرکز بهداشت شرق تهران در جمع مسئولین وهمکاران دانشگاهی خود 5راهبرد موفق برای مهار و کنترل ویروس کرونا در شرق را توضیح داد.
5 راهبرد موفق برای مهار و کنترل ویروس کرونا در شرق تهران
دکتر فریدونفر رئیس مرکز بهداشت شرق تهران در جمع مسئولین وهمکاران دانشگاهی خود 5راهبرد موفق برای مهار و کنترل ویروس کرونا در شرق را توضیح داد.
چهارشنبه 29 بهمن ماه 99 دکتر امیر علی فریدونفر و دکتر آرش عباسی رئیس و معاون مرکز بهداشت شرق تهران با همراهی کارشناس مسئولین واحدهای بهداشت محبط و حرفه ای مرکز با حضور در اداره کل ورزش و جوانان استان تهران ودر جمع مسئولین وهمکاران دانشگاهی خود 5، راهبرد موفق برای مهار و کنترل ویروس کرونا در شرق تهران را اینگونه توضیح داد.
1- آزمایش و آزمایش و باز هم آزمایش
آزمایش، اولین قدم برای مهار همهگیری است. تشخیص زودهنگام، اساسیترین عامل در جلوگیری از گسترش همهگیری است.
اگرما ندانیم دقیقاً چه تعداد از افراد مبتلا شدهاند، نمیتوانیم رفتار و عملکرد ویروس را ارزیابی کنیم و واکنش و اقدام مناسب در برابر آن در پیش بگیریم".
باید تمام موارد مشکوک به ابتلا را آزمایش کرد ،نمیشود با چشم بسته به جنگ این بیماری همهگیر رفت".
دکتر فریدونفرهمچنین نسبت به اینکه اگر افراد فقط با نشانههای شدید بیماری آزمایش شوند، نتیجه اینکه آمارها قابل استناد نخواهد بود و در عمل افراد با نشانههای خفیفتر همچنان به گسترش و انتشار ویروس ادامه خواهند داد.متذکر شدند.
2-جداسازی مبتلایان
جداسازی افراد مبتلا، یا موارد مشکوک به بیماری از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از گسترش ویروس است.
او میگوید که آزمایش نه فقط باعث جداسازی بیماران و جلوگیری از انتشار ویروس میشود بلکه کمک میکند موارد احتمالی بیماری هم در مراحل اولیه خود و همچنین در مرحله حامل بودن ویروس شناسایی شوند.
او میگوید: " تیم های سیارمرکز بهداشت شرق افرادی که دمای بدنشان بالا هست را به مراکز بهداشت میفرستند و در آنجا برای آنفلوانزا یا کوویدـ۱۹ آزمایش می شوند. اگر نتیجهآزمایش کوویدـ۱۹ آنها مثبت شود، باید ، قرنطینه شوند، تا خانوادههای خود را مبتلا نکنند.
اما در همه این موارد نکته مهم این راهکار، تشخیص و یافتن موارد ابتلای احتمالی است.
3-آمادگی و واکنش سریع
یکی از عناصر اساسی برای مهار و جلوگیری از انتشار ویروس، واکنش سریع است، پیش از آنکه به همهافراد جامعه سرایت کند.
دکتر فریدونفر ادامه میدهد. در شرق با تشکیل تیم واکنش سریع، یافتن و جداسازی موارد تازهمبتلایان عامل تعیینکنندهای در جلوگیری از گسترش ومهار شیوع ویروس در منطقه داشته است.
4- فاصلهگیری اجتماعی
فاصلهگیری اجتماعی از اصلی ترین راهکارها برای جلوگیری از گسترش این بیماری است.
رئیس مرکز بهداشت شرق تهران گفت: " وقتی بیماری در کشور شیوع پیدا کرده باشد ، اقدامات پیشگیری و مهار دیگر کارایی ندارند".
از این زمان بهترین روش برای محافظت مردم، فاصلهگیری اجتماعی است، همانطور که الان ما در کشور شاهد آن هستیم و از مردم درخواست می کنیم فاصلهگیری اجتماعی را رعایت کنند.
5-توصیه و ترویج رعایت بهداشت
شستن منظم دستها و رعایت بهداشت برای پیشگیری از بیماری ضروری است .رعایت بهداشت جلوی بیماری را میگیرد و باعث میشود دیگران هم به بیماری مبتلا نشوند".
هرچند ماسک اثر چندانی در جلوگیری از ابتلای افراد سالم به ویروس ندارد اما برای افراد مبتلا، خطر انتقال ویروس از طریق عطسه و سرفه را کاهش میدهد.