• تاریخ انتشار : 1400/08/19 - 19:50
  • بازدید : 72
  • تعداد بازدید : 72
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
روابط عمومی مرکز بهداشت شرق تهران

معصومین الگوی روابط انسانی " نام کتابی است که مهندس بهداشت حرفه ای نویسنده آن است.

« یک روز خوب روزی نیست که همه چیز بر وفق مراد انسان باشد بلکه روزی است که بتوانیم با رفتار یا گفتار خود روز انسان دیگری را پر از مهر و صفا کنیم»

 

"معصومین الگوی روابط انسانی "نام کتابی است که  مهندس بهداشت حرفه ای  نویسنده آن است. 

« یک روز خوب روزی نیست که همه چیز بر وفق مراد انسان باشد بلکه روزی است که بتوانیم با رفتار یا گفتار خود روز انسان دیگری را پر از مهر و صفا کنیم»

خواهران کریمی از زندگی خود می گویند:

زینب کریمی متولد سال ۱۳۵۷ بعد از طی دوران کودکی و نوجوانی و تحصیل رشته تجربی در دبیرستان ، در دوره کاردانی بهداشت حرفه ای دانشکده حفاظت و بهداشت کار وابسته به وزارت کار که در حال حاضر با عنوان دانشکده سلامت ، ایمنی و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شناخته می شود، ادامه تحصیل داده و در سال ۱۳۷۸ به عنوان کاردان بهداشت حرفه ای در طرح مشمولین قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان وزارت بهداشت، در شبکه بهداشت و درمان دماوند مشغول به فعالیت شدم و با همیاری و همکاری ریاست شبکه و کارشناس مسئول وقت دوره کارشناسی ام را در دانشکده بهداشت دانشگاه شهید بهشتی به پایان رساندم. از سال ۱۳۸۶ تا کنون مرکز بهداشت بهداشت شرق در حال ادای وظیفه هستم .در طی فعالیت و بدلیل نوع فرآیند کار بازرسی بهداشت حرفه ای دو موضوع برای بهتر خدمت کردن کاملا برایم مشهود بود اول یادگیری و بکارگیری شیوه های درست ارتباط و دوم افزایش آگاهی و دانش و مهارت علمی؛  به همین منظور علاوه بر شرکت در کلاسهای خاص و مطالعه کتابهای روانشناسی مرتبط و همینطور آگاهی از رسم و رسوم قومیت ها و مذاهب مختلف مردم ایران زمین ،با حول و قوه الهی مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی محیط زیست گرایش آلودگی هوا را نیز کسب کردم و امیدوارم بتوانم دکترای تخصصی را هم پشت سربگذارم .

مرضیه کریمی متولد ۱۳۶۰ بعد از پایان تحصیلات دوره ی دبیرستان در رشته علوم انسانی  در سال 1379 وارد دانشگاه پیام نور و مشغول به تحصیل دوره کارشناسی شدم. پس از آن در سال 1385  در رشته تاریخ فلسفه آموزش و پرورش گرایش تعلیم و تربیت اسلامی مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه علامه طباطبایی پذیرفته شدم و در سال 1388 با کسب رتبه یک فارغ التحصیل شدم . همان ایام در آزمون استخدامی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شرکت نموده که باکسب رتبه برتر در رشته خود به عنوان کارشناس آموزش دانشکده پیراپزشکی مشغول به فعالیت شدم و بعد از 12 سال خدمت در واحد آموزش در ابتدای سال 1400 در واحد فرهنگی دانشکده از بعد دیگری، مشغول خدمت رسانی به دانشجویان گرامی می باشم.

 

چه شد که شما به فکر چاپ کتاب با موضوعیت "معصومین الگوی روابط انسانی" افتادید؟

ارتباط، مجموعه‌ای از مهارت‌های آموختنی است و در صورتی که فرد نتواند به خوبی با دیگران رابطه برقرار کند، به مرور زمان، احساس ناکامی و نارضایتی می‌کند

از آنجا که در واحدهایی همچون آموزش و فرهنگی دانشکده ها بویژه در دانشگاههای مطرح و معتبر همچون شهید بهشتی به دانشجویان از نقاط مختلف کشور و حتی اتباع دیگر کشورها بایستی خدمت رسانی شود ، یکی از مسایل چالشی و مهم ، نوع برقرای ارتباط با این عزیزان و نیز رابطه با دیگر کارکنان است .

همینطور گسترش و برقراری قوانین بهداشتی در کارگاههای عمدتا تک نفره با خرده فرهنگ های متفاوت، نیازمند یک سری اصول و مهارت روابط بین فردی می باشد

و البته با توجه به اینکه بخش اعظم جامعه، مسلمان و مذهب اثنی عشری هستند؛همچنین برای اعتلای فرهنگ عامه مردم ، بهره گیری از اقیانوس بیکران سیره معصومین علیهم السلام ،بهترین گزینه است ؛ علاوه اینکه در دنیای حاضر که حتی برای پوشیدن لباس و یا چیدمان لوازم خانه به دنبال الگو و ایده گیری هستیم ، در مقوله مهم روابط بین فردی ، بطور ویژه ، داشتن یک نمونه یا بهتر بگوییم سرمشق ، نیازی بدیهی است و چه معیاری قابل قبول تر و پسندیده تر از معصومین علیهم السلام ؟ در نتیجه برای کاهش تنشها و استفاده بهینه از امکانات و تجربیات برای نیل به اهداف سازمان و والاتر از آن، فراهم آوردن توشه ای در خور برای داشتن زندگی آرام تر ، بر آن شدیم تا شالوده آموزشهای فراگرفته را به صورت مکتوب در اختیار علاقمندان قرار دهیم.

 

میشود اطلاعات بیشتری از این کتاب و از ویژگی های آن از زبان خود شما جویا شویم ؟

 

کتاب حاضر در ۲ فصل به رشته تحریر درآمده است، در فصل اول اصول مهارتهای ارتباطی بر مبنای سیره معصومان علیهم السلام بر پایه ۱۴ اصل بررسی شده است که ابتدای فصل به تعریف اصل ، ویژگهای آن و فایده و اهمیتش و همینطور اصول و ضوابط ارتباط از دیدگاه معصومین پرداخته شده است. و در فصل دوم روشهای آموزش مهارتهای ارتباطی بر مبنای سیره معصومین شرح داده شده که در قالب دوبخش مهارتهای کلامی و غیر کلامی دسته بندی  و بیان شده است.

چه کسانی در این راه به شما کمک کردند؟

طبیعتا زندگی و فعالیت در محیط های کاری با داشتن همکاران و مراجعین با سلایق مختلف، بیشترین انگیزه و کمک برای ایجاد اثری اینچنینی غیرقابل انکار است و البته از ویراستار محترم سرکار خانم تهرانی فر نیز برای کمکهای بی دریغشان صمیمانه سپاسگزاریم

چه توصیه ای برای همکاران خود در واحدهای تابعه دارید:

همانطور که در پیشگفتار کتاب آورده ایم فراگیری مهارتهای ارتباطی موجب افزایش توانایی برای مقابله با ناسازگاریها و مشکلات زندگی ، تقویت احساس همدلی ، همکاری ، هماهنگی و همفکری فرد با دیگران میشود. پس برای داشتن زندگی همراه با رضایت و آرامش، مهارتها را بیاموزیم و سعی در پیاده سازی آنها در تمامی موقعیتها داشته باشیم

 

آیا در اواسط کار ناامید از ادامه نوشتن شدید :

خیر، اما به جهت مطالب کتاب و حساسیتهایی که مسئولین امر در زمینه چاپ کتاب دارند ، با توجه به اینکه از نظر موضوعی در زمره مذهبی و اخلاقی قرار میگرفت ، سخت گیریهای بیشتری نسبت به سایر موضاعات صورت میگیرد و در نتیجه مسیر دشوارتر و نیاز به زمان بیشتر برای به مرحله چاپ رساندن می طلبد.

 وکلام آخر...

بهتر است جمله پایانی کتاب را تقدیمتان کنیم

« یک روز خوب روزی نیست که همه چیز بر وفق مراد انسان باشد بلکه روزی است که بتوانیم با رفتار یا گفتار خود روز انسان دیگری را پر از مهر و صفا کنیم»

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار بهداشتی
  • کد خبر : 109904
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن