روابط عمومی مرکز بهداشت شرق تهران
روز جهانی تخم مرغ در مرکز بهداشت شرق تهران
تخم مرغ : "تخم مرغ تأمین کننده سلامتی و شادی
دوشنبه 17 مهرماه 1402 همزمان با 9اکتبر روز جهانی تخم مرغ با شعار "تخم مرغ تأمین کننده سلامتی و شادی " ،با هماهنگی واحد تغذیه مرکز بهداشت شرق تهران با هدف اهمیت و حساس شدن افراد به استفاده از تخم مرغ در تغذیه روزانه با این ماده غذایی سر شار از مواد مغذی از همکاران پذیرایی شد.
روز جهانی تخم مرغ در مرکز بهداشت شرق تهران
دوشنبه 17 مهرماه 1402 همزمان با 9اکتبر روز جهانی تخم مرغ با شعار "تخم مرغ تأمین کننده سلامتی و شادی " ،با هماهنگی واحد تغذیه مرکز بهداشت شرق تهران با هدف اهمیت و حساس شدن افراد به استفاده از تخم مرغ در تغذیه روزانه با این ماده غذایی سر شار از مواد مغذی از همکاران پذیرایی شد.
در این برنامه فاطمه شیخ حسین کارشناس مسئول وا حد تغذیه مرکز بهداشت در خصوص مزایای مصرف تخم مرغ گفت:
تخم مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروری برای بدن است.
پروتئین آن از سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت و حبوبات غنیتر بوده و ارزش غذایی بالایی دارد و دارای تمام اسیدآمینههای ضروری برای سلامتی انسان میباشد.
تخم مرغ در گروه گوشت و ماکیان قرار دارد و میتوان آن را به طور متناوب به جای گوشت قرمز، ماهی و مرغ استفاده کرد.
یک عدد تخم مرغ ۷۲ کیلو کالری انرژی دارد.
۱۲/۵ درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل میدهد که (آلبومین) نام دارد.
در نمودارهای ارزیابی کیفیت پروتئین موجود در مواد غذایی، همیشه تخم مرغ در بالاترین حد معین (۱۰۰) قرار دارد و بعنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذاها استفاده میشود.
تخم مرغ منبع بسیار خوبی از ید و فسفر نیز میباشد که ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوانهای بدن لازم میباشد. سایر املاح تخم مرغ کلسیم، آهن و سلنیوم میباشد که باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر شده و عفونت را از بین میبرد.
کلسیم: برای عملکرد بهتر سیستم عصبی، رشد بهتر افراد، استخوانها و استحکام آنها لازم است.
آهن: یکی از اجزاء اصلی و حیاتی گلبولهای قرمز خون است.
سلنیوم: یکی از آنتی اکسیدانهای مهم میباشد و رادیکالهای آزاد ناشی از سوخت ناقص چربیها را در بدن از بین میبرد.
از کلسترول موجود در تخم مرغ نهراسید و روزانه یک عدد تخم مرغ آبپز مصرف کنید، زیرا قسمت اعظم چربیهای موجود در زردۀ تخم مرغ از نوع غیر اشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول خون ندارند حتی در افرادی که کلسترول خونشان بالاست نبایستی مصرف تخم مرغ را قطع کرد این افراد میتوانند تعداد ۳-۲ عدد تخم مرغ در هفته مصرف کنند.
به هنگام مصرف تخم مرغ از روغن زیاد پرهیز کنید، مصرف زیاد روغن جهت سلامتی انسان زیان دارد نه خود تخم مرغ.
جهت حفظ کیفیت، به محض خرید میبایست تخم مرغها را به یخچال (دمای ۴-۳ درجه سانتیگراد) منتقل کرد چرا که تخم مرغها نیز مانند سایر مواد غذایی فساد پذیر بوده و دارای تاریخ مصرف میباشند که نگهداری در فضای باز به امرفساد تخم مرغ سرعت میبخشد.
نگهداری تخم مرغها باید در طبقات یخچال و در بستههای مخصوص خود صورت گیرد چرا که نگهداری در درب یخچال بدلیل نوسانات دمایی زیاد باعث فساد زودتر آن میشود.
نظر