روابط عمومی مرکز بهداشت شرق تهران
جوش شیرین یا بلای جان نشست کمیته حذف جوش شیرین و سایر افزودینی ها در نان
مسئولین مراکز بهداشت پایتخت در راستای حذف جوش شیرین نان مردم تهران تشکیل جلسه دادند.
جوش شیرین یا بلای جان
نشست کمیته حذف جوش شیرین و سایر افزودینی ها در نان
مسئولین مراکز بهداشت پایتخت در راستای حذف جوش شیرین نان مردم تهران تشکیل جلسه دادند.
17سال است که قانون ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در وزارت بهداشت تصویب شده اما مسئولان در وزارت بهداشت میگویند هنوز ۵۰ درصد نانواییها به ویژه در تهران جوش شیرینی که بلای نان و جان است را به خورد مردم میدهند.
مصرف جوش شیرین در تولید نانهای سنتی معضلی است که در دو دهه اخیر حل نشده است، چرا که نه تنها عاملی در ایجاد بیماریهای گوارشی است بلکه مانع جذب ریز مغذیها و آهن موجود در غذا است.
از سالها پیش نانواها برای اینکه خمیر نان زودتر ور بیاید و بتوانند سریعتر و به تعداد بیشتری نان بپزند، از جوش شیرین استفاده میکردند چرا که در حالت طبیعی 3 تا 4 ساعت تخمیر طبیعی نان زمان لازم است تا خمیر ور بیاید. غافل از اینکه با مصرف جوش شیرین تخمیر واقعی انجام نمیشود و نان فقط برای مدت کمی ظاهری پف کرده اما سریع کهنه میشود.
قانونی که پس از 17 سال هنوز نصفه نیمه اجرا میشودالبته وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با توجه به تبعات مصرف جوش شیرین که مهمترین آن فقر آهن است از سال 1375 استفاده از جوش شیرین در پخت نان را ممنوع اعلام کرد. قانونی که هیچگاه به درستی اجرا نشد و همچنان برخی نانواییها جوش شیرین را به خورد مردم می دهند.
اکنون بعد از 17 سال کار به جایی رسیده که مسئولان احساس خطر کرده و کمیته کشوری نان برای حل چالشی سی و چند ساله تشکیل دادهاند.امروز 27 شهریورماه 98 میران اسماعیلی معاون دادستان و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 26 تهران در دادسرای ناحیه 26 با حضور همه رؤسای مراکز بهداشت شهر تهران در معیت مسئولین اتحادیه نانوای ها و دبیر و مشاور حقوقی آنها در راستای حذف جوش شیرین و سایر افزودینی ها در نان تشکیل جلسه داد. در این نشست پس از بحث و تبادل نظر مقرر شد:
کیفیت نان توسط آزمایشگاه های مرجع مناطق با حساسیت بیشتر از قبل ادامه یابد.
ارسال نتیجه آزمایش ها ی مربوط به کیفیت نان و جرائم آن به دادسرا
برگزاری نشست با مسئولین مرتبط با توزیع آرد و غله تهران در مناطق